Lemmikin kuolema kotona

Mitä teen, kun lemmikki kuolee kotona?

Lemmikin kuolema voi tapahtua kotona. Kuollutta lemmikkiä ei tarvitse viedä eläinlääkäriin. Kuollut lemmikki voi odottaa kotona vaikkapa esim. omalla paikallaan seuraavaan aamuun.

Soita Porvoon Eläintuhkaamolle 0401898013 tai 0401898313 niin autamme sinua eteenpäin.

Mikäli haluat lemmikkisi tuhkattavaksi, niin voimme sopia lemmikkisi kotinoudosta eli halutessasi tulemme noutamaan lemmikkisi sovitusti kotoasi.

Mikäli voit tuoda lemmikkisi meille itse, niin soita siinäkin tapauksessa sopiaksesi vastaanottoaika.

Vastaanottomme sijaitsee osoitteessa Tiemestarinkatu 2 , Porvoon Kuninkaanportti.

Jos lemmikkisi on saanut eutanasian eläinlääkäriltä kotikäynnillä tai eläinlääkäriasemalla, sinä lemmikin omistajana saat itse päättää mitä lemmikillesi tapahtuu eutanasian jälkeen. Onko sinulla mahdollisuus haudata tai valitsetko lemmikillesi tuhkausvaihtoehdon. Sinulla on oikeus ja mahdollisuus itse päättää missä lemmikin tuhkaus tapahtuu.

”Kaikki mikä on, menevä on.
Muistojen side on katkeamaton.”

Marleena Ansio

Lemmikin tuhkaus on yhä useamman lemmikinomistajan valinta ja myös kaunis päätös. Eron hetken tulisi olla kaunis ja lempeä niin kuin lemmikin jättämät muistot. Porvoon Eläintuhkaus huomioi tämän toiminnassaan hienotunteisesti ja yksilöllisesti. Voit tutustua allaolevista linkeistä uurnavalikoimaamme sekä lemmikin tuhkaukseen.

Lemmikin kuolema - Risti haudalla
Porvoon Pieneläinhautausmaa - Lemmikin kuolema

Saako eläimen haudata tuhkaamatta?

Jos haluaa haudata lemmikin taajama-alueelle ilman tuhkaamista, on syytä kysyä paikalliselta eläinlääkäriltä, missä se on luvallista. Kunnalliset jätehuoltomääräykset saattavat kieltää hautaamisen. Ympäristönsuojelumääräykset rajoittavat hautaamista vesistöjen, kaivojen, rantojen, virtaavan veden, pohjavesien ja vedenottamon lähelle.

Maallakin lemmikki on haudattava yli puolen metrin syvyyteen, etteivät muut eläimet pääse siihen käsiksi. Eläintä ei pidä haudata muovisessa tai muuten maatumattomassa pakkauksessa, eikä maallakaan vesistöjen tai kaivojen lähelle. Mitään eläintä ei saa luvatta haudata toisen omistamalle alueelle.

Lemmikin kuolema yllättäen

Jos lemmikin kuolinsyyssä on epäselvyyttä, voi omistaja lähettää lemmikin joko suoraan tai hoitavan eläinlääkärin kautta tutkittavaksi Ruokaviraston patologiseen tutkimukseen. Tämä ei ole pakollinen toimenpide. Tieto kuolinsyystä saattaa helpottaa lemmikin omistajaa sekä antaa arvokasta tietoa lemmikin kasvattajalle.

Lemmikkieläimen ruumiinavaustutkimus – usein kysyttyä

Olemme puhelinsoiton päässä 24 h vuoden jokaisena päivänä.

Erinomainen
56 arvostelut perusteella
Teresa Kock
Teresa Kock
18/10/2022
Aivan huippu! Niin ymmärtäväistä ja upeaa palvelua. Kaikki, mitä kysyin ja/tai ehdotin sopi. Tuffe-koiramme sai niin arvoisensa kohtelun ja meidän surumme kohdattiin täydellisesti. Kaikki sovittu piti, niin aikataulut kuin muutkin. Erittäin kohtuulliset hinnat. Meidän ei ainakaan enää tarvitse mennä muualle. Voin ainoastaan suositella.
Lindalotta Öhman
Lindalotta Öhman
14/10/2022
Parasta palvelua mitä olen koskaan saanut tuhkaamolta. Edulliset hinnat,ystävällinen yksilöllinen palvelu ja kattava uurna valikoima.
Merja Pirttioja
Merja Pirttioja
15/09/2022
Lämminhenkinen ja ammattitaitoinen palvelu. Kiitos arvokkaasta työstä jota teette. Suosittelen lämpimästi❤️
Ulla Köhler
Ulla Köhler
10/09/2022
Porvoon Eläintuhkauksen Pirkko Rantanen haki rakkaan koiramme kotoa tunti eutanasian jälkeen. Koira kannettiin autossa olevaan vuoteeseen, aseteltiin pää tyynylle ja laitettiin vielä valkoinen peitto kehon päälle ja kukkakimppu viereen. Siinä hän näytti siltä kuin olisi nukkumassa. PR puhui ja käsitteli Ellikoiraamme kunnioittavasti, kauniisti ja hellästi. Lohdutti myös meitä ja teki työtään suurella sydämellä. Tuhkaus suoritettiin seuraavana päivänä ja päivää myöhemmin hän toi Ellin kotiin valitsemassamme uurnassa. Aivan uskomattoman sydämellistä ja kaunista toimintaa. Edelliset koiramme ovat lähteneet mustassa muovisäkissä. En voinut kuvitella, että tällainen paikka on olemassa! Olemme enemmän kuin kiitollisia!
Hans Köhler
Hans Köhler
10/09/2022
Uskomattoman hienoa ja sympaattista toimintaa kauttaaltaan. Kuljetukset, Ellin (schäferin) kunnioitus, puitteet, kaikki!
Nina Huurinainen
Nina Huurinainen
04/07/2022
Aivan mahtava palvelu ja henkilökunta. En olisi ikinä uskonut että koira saa tälläisen viimisen matkan, minkä ansaitsee. Suosittelen lämpimästä❤️
Jessina Lehto
Jessina Lehto
02/07/2022
Meidän rakas Mimosa-koira koki kauniin viimeisen matkansa Porvoon Eläintuhkauksen ansiosta. Tuhkat tulivat mitä kauneimmassa paketissa suklaan ja kortin kera. Emme olisi osanneet kuvitellakaan, miten aito ja sydämellinen henkilökunta meitä palveli ja saattoi Mimosan arvokkaasti taivaaseen. Saimme henkilökohtaista, välittävää ja kunnioittavaa kohtelua naiselta, jonka kanssa keskustelimme ja jaoimme tunteita surustamme. Kiitokset siitä, että tästä surullisesta tapahtumasta osataan tehdä näinkin herkkä ja kaunis teidän avullanne.
Tuomo Valtari
Tuomo Valtari
01/07/2022
Francis-koira poistui meiltä äkillisesti, mutta Porvoon eläintuhkaus auttoi empaattisesti ja pienellä kynnyksellä meitä saattamaan koira viimeiselle matkalle kaiken surun keskellä. Tuhkat uurnassa tuotiin myös kotiovelle Vantaalle, josta iso plussa, ja tovin kiireettömästi sai myös kertoa Franciksen tarinaa tuojalle. Suurkiitos Pirkko ja muu väki ja hyvää kesää!
Kennel Prettytouch
Kennel Prettytouch
29/06/2022
Täydellistä palvelua ❤️ Todellakin harmittaa, että en jo aiemmin ole ymmärtänyt käyttää tätä paikkaa. Jatkossa AINA ja suosittelen todella lämmöllä Jokaiselle ❤️ Kamu 11,5 vuotta sai arvoisensa eutanasian ja tuhkauspalvelun ❤️ Iso KIITOS ❤️

Voit lukea lisää Google-arvosteluja tästä linkistä.