Kärleken och vackra minnen består

Vi beaktar allting finkänsligt och individuellt.

Kremering av husdjur

Allt fler djurägare väljer att låta kremera sitt husdjur, det är ett vackert avslut. Avskedets stund ska vara vacker och ömsint, såsom de minnen som blir kvar efter husdjuret. Porvoon Eläintuhkaus beaktar detta finkänsligt och individuellt.

I vår specialservice ingår att vi på överenskommen tid avhämtar ert husdjur direkt efter eutanasin. Vår individuella avhämtningsservice hämtar även annars ett avlidet husdjur enligt överenskommelse. Vi erbjuder för djurläkare möjlighet att göra kremeringsavtal elektroniskt.

Enskild kremering eller samkremering

Enskild kremering

Vid enskild kremering kremeras husdjuret skilt från andra djur. Husdjuret får i detta fall en unik ID-bricka.
Kremeringen sker senast inom en vecka. Enligt överenskommelse kan kremeringen ske till och med inom ett dygn.
Husdjurets aska tillsammans med ID-brickan återlämnas enligt avtal i en urna som ni har valt.

Samkremering

Vid samkremering kremeras husdjuret tillsammans med andra djur. Ni kan välja samkremering då ni inte önskar behålla ert husdjurs aska. Askan från samkremering levereras regelbundet till part som hanterar aska.

På begravningsplatsen för smådjur i Aunela i Borgå, finns en minnessten där det samkremerade husdjurets ID-bricka fästs, om ni inte önskat att få behålla brickan själv.

”I mina tankar kramar jag dig och tackar ömt för den tid vi fick tillsammans.”

Diktaren okänd

Porvoon Eläintuhkaus är nära dig

Att ta farväl av sitt egna kära husdjur kan vara en mycket svår stund för ägaren.
Var och en av oss har sitt personliga sätt att sörja, och var och en av oss har rätt till det. Porvoon Eläintuhkaus beaktar detta finkänsligt och individuellt.

Om ni önskar kan ni hämta ert husdjur till oss i till exempel sin favoritfilt.
Med respekt följer vi ert husdjur på sin sista resa. En på förhand överenskommen avhämtning från ert hem eller från veterinärstationen gör vi alltid som privatkörning.

ID-brickan garanterar att askan tillhör er

Husdjur som kremeras av Porvoon Eläintuhkaus får alla ett ID-nummer som följer husdjuret genom alla skeden i kremeringen. Detta försäkrar att askan verkligen tillhör husdjuret i fråga.

ID-brickan är gjord av metall som tål hettan. Brickan är graverad med ett löpande nummer som är samma nummer som finns på kremeringsavtalet.

Efter kremeringen

Porvoon Eläintuhkaus returnerar urnan avgiftsfritt till avtalsveterinärstationen. Urnan kan avhämtas från veterinärstationen cirka en vecka efter det att djuret har hämtats till oss.

Även avhämtning av urnan från vår mottagning på överenskommen tid är avgiftsfri.

Urnan kan även skickas per post eller med Matkahuolto. Vi sänder urnan per post cirka en vecka efter det att djuret har hämtats till oss.

Med separat avtal kan vi även leverera urnan till ert hem.

Porvoon Eläintuhkaus erbjuder också möjligheten att begrava det kremerade husdjuret på begravningsplatsen för smådjur i Borgå, Aunela. Graven kan förses med en minnessten eller plakett samt blommor och ljus.

Husdjuret kan kremeras med sin egen filt eller sin leksak.

ID-brickan är rund och stor som ett 2 euros mynt. Brickan är individuellt numrerad.

Kremeringstiden är beroende av djurets storlek. Husdjurskremering tar två till fyra timmar men kan även ta upp till sex timmar.

Du kan följa ditt husdjur till smådjurskrematoriet. Av säkerhetsskäl genomförs kremeringsprocessen endast med personal närvarande.

Egen urna kan mycket väl användas.

De vanligaste djuren är: hund, katt, olika gnagare så som marsvin, kanin, råtta, gerbil, hamster, frett samt fåglar, till exempel undulat, kanariefågel eller papegoja. Vi kan kremera vilket husdjur som helst, vi har t.o.m. kremerat husdjur som väger över 80 kg.

Beställ avhämtningsservice!

Vi nås med ett telefonsamtal 24 h i dygnet under årets alla dagar.